Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrityksen kuvastokuvaukset saivat oudon käänteen – esimies tarjosi alaikäisille työntekijöille alkoholijuomia, kosketteli heitä ja vaati kertomaan seksikokemuksistaan, tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina erikoispuhdistuksia ja sisäilmapuhdistuksia tekevän yrityksen toimialajohtajan ehdolliseen vankeuteen ja oheissakkoon seksuaalisesta hyväksikäytöstä, työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä. Käsiteltävänä oli esimiesasemassa olevan toimialajohtajan kahteen alaikäisen työntekijään kohdistamat seksuaaliset teot yhtiön tiloissa Nokialla.

Toimialajohtaja oli tehnyt työsopimukset yrityksen kuvastokuvauksista yrityksen kesätyöntekijän ja toisen nuoren kanssa.

Kuvausten yhteydessä toimialajohtaja muun muassa tarjosi alaikäisille nuorille alkoholijuomia, kosketteli heitä sopimattomalla tavalla, kertoi heille laajasti omasta seksielämästään sekä vaati heitä kertomaan omista seksikokemuksistaan ja tekemään seksuaalissävytteisiä tekoja. Työntekijät irtisanoutuivat työstään tapahtumien takia.

Toimialajohtaja tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 120 oheispäiväsakkoon, yhteensä 720 euron sakkorangaistukseen.

Lisäksi toimialajohtaja velvoitettiin muun muassa maksamaan työntekijöille 1 000 euroa kärsimyksestä, 3 620 euroa tasa-arvolain mukaista hyvitystä sekä työntekijöiden oikeudenkäyntikuluja.

Käräjäoikeus totesi, että kohtelemalla nuoria työntekijöitä sopimattomasti toimialajohtaja tahallaan rikkoi myös työturvallisuusmääräyksiä ja aiheutti itse haittaa ja vaaraa nuorten työntekijöiden terveydelle.

Oikeus katsoi rangaistusta ankaroittavana tekijänä sen, että toimialajohtaja käytti menettelyssään hyväkseen esimies- ja valta-asemaansa ja kohdisti tekonsa alaisiinsa nuoriin työtekijöihin.