Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Savonia-kirjallisuuspalkinto Petra Rautiaiselle – "Hieno esikoisromaani, joka tuo ansiokkaasti julki vaiettuja ja vaikeita teemoja"

Tämän vuoden voittajateos oli Lapinlahdelta kotoisin olevan Rautiaisen romaani Tuhkaan piirretty maa. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Kuopion kaupungin Savonia-kirjallisuuspalkinnon on saanut kirjailija Petra Rautiainen. Palkinto jaetaan tunnustuksena vuonna 2020 ilmestyneestä merkittävästä savolaisesta kaunokirjallisesta teoksesta. Tämän vuoden voittajateos oli Lapinlahdelta kotoisin olevan Rautiaisen romaani Tuhkaan piirretty maa.

– Hieno esikoisromaani, joka tuo ansiokkaasti julki vaiettuja ja vaikeita teemoja Suomen historiasta, kuten saksalaisten vankileirit, suomalaisten natsisympatiat ja saamelaisten pakkosuomalaistaminen. Lapin luonnon runollisen kaunis kuvaus ja taustalla rakentuva rakkaustarina toimivat hyvänä vastapainona sodan julmuudelle, palkinnon valitsijaraati luonnehti tiedotteessa.

Savonia-kirjallisuuspalkinto jaettiin 32. kerran. Palkinto on 12 000 euroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut