Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KYSin lääkäri Tatu Kemppainen halusi piristää ihmisiä keskellä ahdistavaa korona-aikaa: uusi joululaulu keräsi parissa päivässä satoja tuhansia katsojia

Ei yskiä saa, ei niiskuttaa saa... näin kuopiolainen muusikko ja lääkäri Tatu Kemppainen laulaa uusimmalla videollaan siitä, mikä on nyt kaikkien mielessä: miten joulua vietetään koronaepidemian keskellä.

Joulupukki matkaan käy -kappale onkin kääntynyt luonnollisesti muotoon: Joulupukki matkaan ei käy. Huumorivideo keräsi parissa päivässä jo yli 400 000 katsojaa. Ihmiset ovat kiitelleet hauskasta esityksestä, ja ilon tuominen synkkään vuoteen olikin KYSin lääkärin Tatu Kemppaisen alkuperäinen ajatus.

– Joulu ja vuodenvaihde näyttäytyvät monille tänä vuonna hyvinkin ahdistavina. Jos yhteistä asiaa pystyy katsomaan edes hieman huumorin kautta, siihen saa etäisyyttä ja se ei tunnu niin vaikealta, Kemppainen sanoo.

Joulupukki matkaan ei käy

Palautetta hän on jo parissa päivässä ehtinyt saada tuhansia viestejä.

– Olen ihan hämmentyneenä lukenut viestejä. Noin 99 prosenttia on kiitellyt, että huumori on nimenomaan auttanut ahdistavaan tilanteeseen. Sitten on joitain, joita tämä laulu on ahdistanut.

Uusin video on jatkumoa keväälle julkaistulle korona-aiheiselle kappaleelle, joka pohjautui Jukka Lindströmin sanoihin ja Maija Vilkkumaan Ei-kappaleeseen.

Kemppaisen ei paljon tarvinnut etsiä materiaalia uuteen lauluun, koska päivätyössä KYSin operatiivisen palvelukeskuksen johtajana koronariskit ovat lähellä, ja myös esimerkiksi tehohoidon järjestäminen kuuluu vastuualueeseen.

– Pohjois-Savossa ei onneksi ole vielä hätää epidemian suhteen, mutta olisi outoa, jos tilanne ei pahenisi lainkaan täällä. Kaikki on nyt kiinni siitä, miten kukin meistä toimii arjessa. Koronavirus leviää pisaratartuntana, joten riskien vähentäminen on tärkeää.

Kemppainen sanoo haluavansa tuoda laulullaan esille huolta myös joulupukista.

– Joulupukkihan on iäkäs, ylipainoinen mies eli selvästi riskiryhmää. Kyllä hänen terveytensä huolettaa.

Joulupukki vaihtoi raskaamman vaihteen päälle – Kuuntele KYSin ylilääkärin Tatu Kemppaisen versio kappaleesta Joulupukki matkaan ei vieläkään käy