Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi hajotti koronarajoituksia rikkoneen mielenosoituksen Helsingin Kansalaistorilla

Kansalaistorilla Helsingissä osoitettiin mieltä iltapäivällä. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Helsingin Kansalaistorilla poliisi antoi tänään iltapäivällä poistumiskäskyn mielenosoittajille, jotka rikkoivat koronaviruksen vuoksi asetettuja kokoontumisrajoituksia. Poliisi tviittasi poistumiskäskyn antamisesta hieman kello puoli viiden jälkeen.

Poliisin mukaan mielenosoitus ei täyttänyt aluehallintoviraston (avi) kriteerejä kokoontumiselle. Etelä-Suomen avi on kieltänyt yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisä- ja ulkotiloissa.

Poliisin sekä Lehtikuvan kuvaajan mukaan paikalla oli noin 50 ihmistä.

Poliisi sanoi Twitterissä neuvoneensa mielenosoittajia osoittamaan mieltään eri paikoissa siten, että yhdellä alueella olisi enintään kymmenen ihmistä. Mielenosoitukselle oli myös ehdotettu vaihtoehtoisia paikkoja.

– Poliisin annettua poistumiskäskyn suurin osa mielenosoittajista noudatti käskyä ja poistui paikalta. Kansalaistorille jäi pieni noin kymmenen hengen joukko, poliisi tviittasi .

Hieman myöhemmin poliisi kertoi, että mielenosoitus Kansalaistorilla on päättynyt.

Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrotaan STT:lle, että poliisi ei käyttänyt voimakeinoja eikä antanut sakkoja tai tehnyt kiinniottoja.

Poliisi oli ennen mielenosoituksen alkua tviitannut , että mielenosoituksessa osoitetaan mieltä koronarajoituksia vastaan. Järjestäjien mukaan mielenosoitusta ei järjestetty koronarajoituksia vastaan, vaan "inhimillisyyden, itsemääräämisoikeuden ja sananvapauden puolesta".

Mielenosoituksen päättymisen jälkeen poliisi tviittasi lisäyksen, jonka mukaan mielenosoitus ilmoitettiin poliisille nimellä "Sananvapauden, itsemääräämisoikeuden ja inhimillisyyden puolesta".

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut