Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hollannissa luvassa koko joukko uusia tiukkoja koronarajoituksia

Curevacin toisen vaiheen testien tulokset on määrä julkistaa lähiaikoina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Hollannin uskotaan vielä maanantaina ilmoittavan uusista tiukoista koronarajoituksista, koska tartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan.

Maan yleisradioyhtiön NOS:n mukaan on todennäköistä että kaikki sellaiset liikkeet, joiden aukiolo ei ole välttämätöntä, määrätään suljettaviksi.

Lisäksi suljettaneen muun muassa koulut, museot, teatterit ja huvipuistot.

– Hallituksen odotetaan myös suosittelevan, että ihmiset menisivät ulos vain silloin, kun se on välttämätöntä, NOS kertoi.

Tartuntojen määrä on viime päivinä kasvanut nopeasti. Yhden päivän aikana rekisteröitiin yli 10 000 uutta tartuntaa.

Viikonloppuna rikkoutui toinenkin surullinen merkkipaalu, kun viruksen seurauksena kuolleiden määrä ylitti 10 000 rajan.

Curevacin koronarokote viimeiseen testivaiheeseen

Saksalainen biotekniikkayritys Curevac ilmoitti maanantaina, että sen kehittämä koronavirusrokote on edennyt viimeisen kolmannen vaiheen kliinisiin testeihin.

Yhtiön mukaan rokotetta testataan 35 000 vapaaehtoisella Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.

Curevacin toisen vaiheen rokotetestit vietiin läpi 690 vapaaehtoisella Perussa ja Panamassa syyskuun lopussa. Testien tulokset on määrä julkistaa lähiaikoina.

EU on jo varannut 225 miljoonaa annosta Curevacin rokotetta, jotka se ostaa, mikäli rokote aikanaan hyväksytään. Lisäksi EU:lla on optio 180 miljoonaan lisärokoteannokseen.

Toinen saksalaisyritys Biontech on jo saanut hyväksynnän yhdessä amerikkalaisen Pfizerin kanssa kehittämälleen rokotteelle Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Kanadassa. Britannia on jo aloittanut rokotukset, ja Yhdysvaltojen on määrä aloittaa ne tänään.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut