Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Toistakymmentä kuoli vanhustentalon tulipalossa Venäjällä

Vanhustentalossa syttyneen palon syistä on aloitettu rikostutkinta. /handout/ Venäjän hätätilaministeriö AFP/handout/ Venäjän hätätilaministeriö / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä ainakin 11 ihmistä on saanut surmansa vanhustentalon tulipalossa Bashkortostanin alueella maan keskiosassa maanantain vastaisena yönä, kertovat viranomaiset.

Viranomaisten mukaan palon syttyessä rakennuksessa oli 15 ihmistä. Neljän ihmisen onnistui paeta liekeistä. Ruumiit löydettiin, kun palo oli saatu sammutettua aamulla.

Vanhustentalo oli vanha yksikerroksinen rakennus Ishbuldinon kylässä. Talossa oli myös pieni ullakko, kertoo Venäjän hätätilaministeriö. Paikallisviranomaisten mukaan rakennus kuului hyväntekeväisyysjärjestölle, joka auttoi vanhuksia.

Paikallisviranomaiset kertoivat kuitenkin uutistoimisto Interfaxille, ettei järjestöllä ollut lupaa majoittaa ihmisiä yön yli, vaan talo oli tarkoitettu lähinnä päivätoimintaan.

Tulipalon syistä on aloitettu rikostutkinta. Viranomaiset epäilevät, että palon syynä ovat laiminlyönnit.

Venäjällä sattuu verrattain usein tulipaloja vanhoissa rakennuksissa, joiden palo- ja sähkötarkastukset on usein laiminlyöty.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut