Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Opetusministeri vaihtuu torstaina, Li Anderssonin tilalle tulee Jussi Saramo

Kansanedustaja Jussi Saramo aloittaa myöhemmin viikolla opetusministerinä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Hallituksen opetusministeri vaihtuu torstaina, kertoo valtioneuvoston kanslia. Aiemmin kerrotun mukaisesti opetusministeri Li Andersson (vas.) pyytää eroa ministerin tehtävästä vanhempainvapaan vuoksi, ja opetusministeriksi hänen tilalleen tulee datanomi, kansanedustaja Jussi Saramo (vas.).

Ministerivaihdos tapahtuu torstaina presidentin esittelyssä valtioneuvoston linnassa. Presidentti Sauli Niinistö osallistuu esittelyyn videoyhteyden välityksellä.

Saramo antaa virka- ja tuomarinvakuutuksen heti presidentin esittelyn jälkeen pidettävässä ylimääräisessä valtioneuvoston yleisistunnossa.

Anderssonin on määrä palata ministeriksi ensi kesänä.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä esittivät Anderssonin tilalle Saramoa yhteiskokouksessaan syyskuun lopussa. Saramolla ei ollut kokouksessa vastaehdokkaita.

Saramo on ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Hän asuu perheineen Vantaalla ja on työskennellyt ministerin erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä, vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä, Vasemmistonuorten puheenjohtajana ja europarlamentaarikko Merja Kyllösen (vas.) avustajana. Vuodet 2017–2019 hän toimi Solaris-lomien toimitusjohtajana.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut