Husin alueella koronarokotusten valmistelut täydessä käynnissä – HS: Rokotukset voivat alkaa jo viikolla 1

Hus-alueella valmistelut koronarokotusten aloittamiseksi ovat täydessä vauhdissa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella valmistelut koronarokotusten aloittamiseksi ovat täydessä vauhdissa.

Husin apulaisylilääkärin Eeva Ruotsalaisen mukaan sairaanhoitopiiri on valmistautunut aloittamaan koronavirusrokotukset viikolla 1, kertoo Helsingin Sanomat .

– Joulun ja vuodenvaihteen juhlapäivistä huolimatta olemme valmiita jalkautumaan viikolla 1 ja tehostetummin viikolla 2, Ruotsalainen sanoo lehdelle.

Rokotuksia suunnitellaan yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), erityisvastuualueen muiden sairaanhoitopiirien, Husin alueen kuntien sekä yksityisten palveluntuottajien kanssa.

Hus tuottaa työterveyshuoltojen ja väestön rokotuksiin ajanvarausjärjestelmän, jota kaikki Uudenmaan kunnat voivat hyödyntää.

– Rokotusajanvarausjärjestelmän toteuttaminen pikaisella aikataululla on mahdollista, koska Uudellamaalla on käytössä vastaavanlainen itsepalveluna toimiva ajanvarausjärjestelmä koronavirusnäytteenotossa, kertoo vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen Hus Tietohallinnosta tiedotteessa.

Logistiikassa on varauduttu tuleviin rokotuksiin ja hankittu rokotustarvikkeita sekä kuntien että Husin käyttöön. Hus Apteekilla on tarvittavat kylmälaitteet rokotteiden säilyttämiseen, ja se myös vastaa rokotteiden jakelusta kuntiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut