Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Mediat: Biden nimittämässä entisen kilpakumppaninsa Pete Buttigiegin liikenneministeriksi

Kansainväliseen tietoisuuteen Buttigieg nousi tämän vuoden presidentinvaalien myötä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden aikoo nimittää Pete Buttigiegin hallintonsa liikenneministeriksi, yhdysvaltalaismediat uutisoivat.

38-vuotias Buttigieg on Indianan osavaltiossa sijaitsevan South Bendin kaupungin entinen pormestari. Pormestarivirkansa aikana hän palveli myös seitsemän kuukauden ajan tiedustelu-upseerina Afganistanissa.

Kansainväliseen tietoisuuteen Buttigieg nousi tämän vuoden presidentinvaalien myötä. Hän oli Bidenin kilpakumppani demokraattien presidenttiehdokaskilvassa. Jättäydyttyään ulos kilvasta Buttigieg osoitti tukensa Bidenille.

Jos Buttigiegista tulee ministeri, tulee hänestä samalla hallituksen ensimmäinen avoimesti homoseksuaali jäsen.

Yhdysvaltalaiskanava CNN:n analyysin mukaan liikenneministerin salkku voi olla Bidenin kaudella painava. Tuleva presidentti pyrkinee saamaan aikaiseksi kookkaan teiden ja siltojen kunnostusohjelman, jolle tarvitaan puoluerajat ylittävä tuki.

CNN:n mukaan liikenneministerin vastuu voisi jopa olla astinlauta, josta Buttigieg voisi ponnistaa kohti vuoden 2024 presidentinvaaleja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut