Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU pidentää Venäjän-vastaisia talouspakotteita

Venäjä-mielinen aktivisti osoittaa mieltä Krimillä vuonna 2014. EU:lla on voimassa esimerkiksi Krimin sekä Ukrainan tapahtumiin liittyviä Venäjän-vastaisia pakotteita. AFP / LEHTIKUVA

STT

Euroopan unioni on pidentänyt Venäjän-vastaisia talouspakotteita, jotka langetettiin vuonna 2014 Venäjän toimista Ukrainan tilanteen epävakauttamiseksi. EU-maiden johtajat päättivät pakotteiden pidentämisestä viime viikolla pidetyssä huippukokouksessaan.

EU:n neuvoston mukaan talouspakotteita pidennetään nyt ensi vuoden heinäkuun loppuun asti. Pakotteet rajoittavat muun muassa tiettyjen venäläispankkien ja -yhtiöiden pääsyä EU:n pääomamarkkinoille sekä kieltävät kaikenlaisen puolustusmateriaalin suoran ja epäsuoran tuonnin ja viennin.

EU:lla on voimassa myös muita Venäjän-vastaisia pakotteita. Venäjän miehittämään Krimin niemimaahan kohdistuvia talouspakotteita jatkettiin vuodella viime kesänä. Krim-pakotteet ovat tällä hetkellä voimassa ensi vuoden kesäkuun 23. päivään asti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut