Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nigeriassa pelastettiin satoja viime viikolla maan luoteisosasta siepattuja koululaisia

Boko Haram on julkaissut videon, jolla uskotaan esiintyvän Nigeriassa viime viikolla siepattuja koululaisia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Nigeriassa siepatut sadat koululaiset on vapautettu, kertovat Katsinan osavaltion viranomaiset. Kuvernöörin turvallisuusavustaja Ibrahim Katsina sanoi myöhään torstaina uutistoimisto AFP:lle, että kaikki siepatut pojat on palautettu ja he ovat tällä hetkellä tarkastettavina.

Aiemmin presidentin avustaja kertoi poikien vapautuksesta, mutta tuolloin sekä vapautettujen että alun perin siepattujen määrä oli vielä epäselvä.

Yksi viranomainen on antanut siepattujen määräksi 320 ja toinen 333, kun taas paikalliset ihmiset ovat sanoneet siepattuja olleen yli 500. Nimettömän turvallisuusviranomaisen mukaan kukaan ei toistaiseksi tiedä tarkkaa lukua. Sama lähde kertoo, että lapset jätettiin metsään hallituksen kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen.

Alun perin hyökkäyksestä syytettiin rikollisia, mutta sitten tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Boko Haram. Ryhmä julkaisi torstaina videon, jolla väitettiin esiintyvän siepattuja lapsia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut