Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valko-Venäjällä tuhannet ihmiset osoittivat jälleen mieltä Lukashenkan hallintoa vastaan

Kuukausien ajan protestoijat järjestivät suuria mielenosoitusmarsseja Minskissä, mutta viime aikoina he ovat vaihtaneet taktiikkaa ja panneet toimeen useita pienempiä protesteja kaupungin eri puolilla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Valko-Venäjällä tuhannet ihmiset marssivat jälleen sunnuntaina itsevaltaisesti maata hallitsevan Aljaksandr Lukashenkan hallintoa vastaan.

Maan pääkaupungissa Minskissä mielenosoittajat järjestivät eri paikoissa useita protesteja, joiden osanottajamäärät vaihtelivat muutamista kymmenistä muutamiin satoihin.

Ihmisoikeusjärjestö Viasnan mukaan Minskissä ja muissa kaupungeissa otettiin kiinni yli 30 ihmistä.

Kuukausien ajan protestoijat järjestivät suuria mielenosoitusmarsseja Minskissä, mutta viime aikoina he ovat vaihtaneet taktiikkaa ja panneet toimeen useita pienempiä protesteja kaupungin eri puolilla.

Valko-Venäjän oppositio on protestoinut yli neljä kuukautta sen jälkeen, kun Lukashenka ilmoittautui presidentinvaalien voittajaksi. Vaalit olivat opposition ja länsimaiden mukaan vilpilliset.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut