Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Euroopan pörssit rymistelivät alamäkeen – luisu näyttää jatkuvan pian myös Yhdysvalloissa

Aiemmin Aasiassa sekä Tokion että Honkongin pörssit päätyivät loivasti miinukselle. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pörssit ovat selvässä laskussa ympäri Eurooppaa, kun huoli Britannian vaikeasta koronatilanteesta, brexitin jälkeisten kauppaneuvottelujen takkuilu ja uudet matkustusrajoitukset herättävät huolta markkinoilla.

Helsingissä kurssilasku syveni iltapäivän noin 2,4 prosentin alamäeksi ja yleisindeksi liikkui noin 10 530 pisteessä. Koko vaihtokärki hohti punaisena, ja selvässä laskussa olivat muun muassa Finnair , Stora Enso, Nokia ja Fortum .

Euroopan suurissa maissa lasku oli vielä reippaampaa. Pariisissa CAC 40 -indeksi oli 2,6 prosenttia miinuksella ja Frankfurtissa DAX-indeksi heikkeni 2,7 prosenttia. Lontoon FTSE 100 -indeksi laski kahden prosentin tahtia, ja punta oli 2,3 prosentin laskussa dollaria vastaan.

Aiemmin Aasiassa sekä Tokion että Honkongin pörssit päätyivät loivasti miinukselle. Kurssilaskua jarruttivat uutiset Yhdysvaltojen ja Japanin uusista elvytystoimista koronakriisin lievittämiseksi.

Yhdysvaltojen pörssifutuurit olivat ennen markkinoiden avautumista selvässä laskussa. Kovat paineet kohdistuivat erityisesti matkustamiseen ja majoitukseen liittyviin yhtiöihin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut