Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Media-alan suuryritykset jylläsivät tukiaisten jaossa

Journalistisen sisällön edistämiseen myönnetään tukea 97 yritykselle, kertoi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. / LEHTIKUVA

STT

Journalistisen sisällön edistämiseen myönnetään tukea 97 yritykselle, jotka ovat hakeneet tukea kohdennettavaksi yhteensä 236 tiedotusvälineelle, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Kaikkiaan rahaa jaetaan 7,5 miljoonaa euroa.

Valtionavustuksen tarkoituksena on tukea koronaepidemiasta kärsinyttä journalistista sisältöä tuottavaa mediaa. Suurimmat avunsaajat ovat Kaleva365, MTV, A-lehdet ja Alma Talent .

Traficomin mukaan tuki on jaettu kaikkien tukea hakeneiden ja edellytykset täyttäneiden yritysten kesken suhteessa yritysten journalistista työtä tekevien henkilöiden lukumäärään. Avustuksen suuruus yhtä journalistista työtä tekevää henkilöä kohden on noin 3 700 euroa.

Tavoitteena on lisätä monimuotoista journalistista sisältöä ja sen tarjontaa sekä tukea journalismia paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Tukea myönnetään journalistista työtä tekevien työntekijöiden palkkoihin ja freelance-palkkioihin. Eniten koronatukea saavat sanomalehdet.

Pysyvämpää mediatukea pohtiva työryhmä on saanut jatkoaikaa, kertoo liikenne- ja viestintäministeriö. Mediatukityöryhmä jatkaa työskentelyään maaliskuun loppuun saakka. Toimikauden jatkon aikana on tarkoitus valmistella ehdotus pidempiaikaisesta journalismin tukimallista tarkempaa arviointia varten.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut