Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lounais-Suomen poliisi irtisanoi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomitun vartijan

STT

Lounais-Suomen poliisi on irtisanonut vartijan, joka sai syksyllä tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hänet on pidätetty virastaan irtisanomisajaksi, poliisi kertoi tiistaina.

Poliisin mukaan irtisanotun vartijan toiminta ja mielipiteet ovat poliisilain määrittelemien perus- ja ihmisoikeuksien sekä poliisin arvojen vastaisia.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi vartijan 15. lokakuuta hänen Facebook-kirjoitustensa takia. Tuomio on lainvoimainen.

Irtisanottu vartija oli kahdesti aiemmin saanut varoituksen virkamiesoikeudellisessa käsittelyssä.

Satakunnan Kansan mukaan porilaismies jakoi Facebook-sivullaan useita uutisia, joiden yhteyteen hän kirjoitti islaminuskoisia, turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia solvaavia tekstejä ja käytti heistä halventavia nimityksiä.

– Henkilön taustan takia virantoimituksen jatkaminen poliisivankilassa voi vaarantaa kansalaisten turvallisuuden. Turvallisuuden lisäksi meidän on kaikissa tilanteissa varmistettava myös vankilassa olevien asiakkaidemme tasapuolinen kohtelu, sanoi Lounais-Suomen poliisipäällikkö Risto Lammi tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut