Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | SDP on Suomen suosituin puolue, joulun menoliikenne vilkkaimmillaan tänään

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

HS-gallup: SDP Suomen suosituin puolue

Suomen suosituin puolue on pääministeri Sanna Marinin luotsaama SDP 21,4 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien teettämästä tuoreesta mittauksesta.

Seuraavaksi tulevat opposition perussuomalaiset 20,6 prosentin kannatuksella ja kokoomus 16,2 prosentilla.

Kolmen kärjen perässä suosituimpia ovat hallituspuolueet keskusta 11,4 prosentin kannatuksella, vihreät 9,9 prosentilla, vasemmistoliitto 7,7 prosentilla ja RKP 4,3 prosentilla.

Kantar TNS:n tekemään kyselyyn haastateltiin yli 2 600 ihmistä Manner-Suomesta. Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, vastaajista 27 prosenttia ei äänestäisi tai ei kertonut, mitä puoluetta äänestäisi.

Kyselyn virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntansa.

Joulun menoliikenne on vilkkaimmillaan tänään - ruuhkia ennustetaan vähemmän kuin aiempina vuosina

Joululiikenne on tänään vilkkaimmillaan, ennustaa tieliikenteen hallinnasta vastaava ITM Finlandin tieliikennekeskus. Eniten liikennettä on puolestapäivästä noin neljään asti iltapäivällä, pohjoisessa mahdollisesti tätä myöhempään.

Tieliikennekeskus ennustaa, että liikenne voi ajoittain hidastua ja jonoutua vilkkaimmilla teillä, jotka ovat valtatiet 4, 5 ja 9.

Kokonaisuudessaan joululiikenteestä odotetaan rauhallista, sillä koronaviruspandemian vuoksi liikennemäärät ovat lähes koko vuoden ajan olleet tavallista vähäisempiä.

Oikeus antaa tuomion Espoon Suurpellon epäillystä jengimurhasta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomion Espoon Suurpellon epäillystä jengimurhasta. Kahden Helvetin enkelien jäsenen epäillään murhanneen ryhmästä erotetun 25-vuotiaan kokelasjäsenen heinäkuussa. Miestä ammuttiin kadulla kotinsa läheisyydessä. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa.

Syyttäjä vaatii syytetyille elinkautista vankeusrangaistusta. Syytetyt kiistävät murhasyytteen. Heidän mukaansa teko oli itsepuolustusta.

Suuri osa koululaisista pääsi joululomalle tänään - osalle viimeinen koulupäivä oli perjantai

Suuri osa koululaisista on päässyt joululomalle tänään. Monilla paikkakunnilla joululoma alkoi kuitenkin jo maanantaina, eli viimeinen koulupäivä oli perjantai.

Suurista kaupungeista muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Kuopiossa koululaisten joululoma alkoi tänään. Sen sijaan lomansa olivat jo aloittaneet muun muassa Turun, Oulun, Lahden ja Jyväskylän koululaiset.

Kongressin koronarahoituspaketti ei kelpaa Trumpille - vaatii kansalaisille annettavaksi 2 000 dollaria 600:n sijaan

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump ei hyväksy kongressin läpäissyttä 900 miljardin dollarin koronatukipakettia. Presidentti ilmoitti asian puheessa, joka julkaistiin myös Twitterissä.

Trump haukkui paketin sisältöä "häpeälliseksi" ja vaati muun muassa, että yhdysvaltalaisille paketissa annettu 600 dollarin koronatuki kasvatettaisiin 2 000 dollariin per henkilö.

Trump voi vielä kaataa esityksen veto-oikeudellaan. Trump ei suoraan uhannut esityksen kaatamisella, mutta antoi ymmärtää, ettei aio allekirjoittaa sitä nykymuodossaan. (Lähde: AFP)

Israelin parlamentti on hajotettu, maahan neljännet vaalit kahden vuoden sisään

Israelin parlamentti on hajotettu ja maassa järjestetään neljännet parlamenttivaalit kahden vuoden sisään.

Pääministeri Benjamin Netanjahun ja hänen kilpakumppaninsa, puolustusministeri Benny Gantzin johtama koalitio ei onnistunut käsittelemään vuoden 2020 budjettia laissa määrättyyn määräaikaan mennessä.

Israelilaislehti Haaretzin mukaan seuraavat vaalit järjestetään 23. maaliskuuta. Nykyinen hallitus muuttuu siirtymähallitukseksi. (Lähde: AFP)

Messi rikkoi Pelen ennätyksen - Barcelonan supertähdellä eniten maaleja yhden seuran riveissä

Barcelonan supertähti, argentiinalaispelaaja Lionel Messi on rikkonut eniten maaleja yhden seuran paidassa tehneen pelaajan ennätyksen.

Jalkapallohistoriaa tehtiin, kun Messi teki 644. maalinsa Barcelonalle tiistain ottelun 65. minuutilla ja vei joukkueensa voittoon Valladolidista maalein 3–0.

Ennätystä oli aiemmin pitänyt hallussaan Santosin paidassa pelannut brassilegenda Pele, joka teki 643 maalia seuralle vuosina 1956–74. Messi oli noussut tasoihin Pelen ennätyksen kanssa lauantain 2–2-tasapelissä Valenciaa vastaan. (Lähde: AFP)

Koripalloliiga NBA käynnisti toisen koronakautensa

Yhdysvalloissa koripalloliiga NBA on käynnistänyt toisen kautensa koronaviruspandemian varjossa. Taukoa kausien välillä ehti kertyä vain reilut pari kuukautta. Liiga on jälleen kerran matkalla tuntemattomaan, muotoillaan NBA:n kotisivuilla.

Liiga avataan kahdella ottelulla. Aamuyöllä Suomen aikaa ottelunsa avasivat Brooklyn Nets ja Golden State Warriors. Brooklyn vei ottelusta voiton lukemin 125–99.

Myöhemmin Suomen aikaa aamulla toisensa kohtaavat Los Angelesin kaksi joukkuetta Lakers ja Clippers.