Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WSOY osti Minerva Kustannuksen ja Docendon – yhtiöt jatkavat toimintaansa WSOY:n itsenäisinä yksikköinä

Kustannusyhtiö Werner Söderström on ostanut Minerva Kustannuksen ja Docendon. Jälkimmäisen yhteydessä toimii rikoskirjallisuuteen erikoistunut Crime Time .

Kustantamot ovat julkaisseet vuodessa yhteensä yli 150 kirjaa.

Kauppa astuu voimaan heti. Yhtiöt jatkavat toimintaansa WSOY:n itsenäisinä yksikköinä ja omalla kustannuslinjallaan. Harri Simola ja Outi Karemaa jatkavat kustantamoiden vetäjinä ja yhtiöiden työntekijät jatkavat entisissä tehtävissään.

WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen kiitteli, että uusista kustantamoista tulee hyvä ja kannattava lisä yhtiölle.

– Ostetuissa kustantamoissa meitä kiinnosti myös menestyksekäs kirjantekijöiden joukko sekä osaavat kustantamoiden tiimit, Julkunen sanoi tiedotteessa.

Docendon Simola totesi yhtiön toimineen 30 vuotta menestyksekkäänä kirjankustantamona ja laajentaneen kustannusohjelmaansa onnistuneesti markkinan muuttuessa. Yhdistymällä suurempaan yksikköön se saa keskittyä kustantamiseen omilla vahvuusalueilla.

Docendon yhteydessä toimivan CrimeTimen Jouni Tervo totesi rikoskirjallisuuden jatkavan entiseen tapaan.

– Saamme dekkareiden julkaisuun ja kirjailijoiden tukemiseen kaupan myötä lisää voimaa, Tervo sanoi.

Myös Minervan Karemaa oli tyytyväinen yhdistymiseen. Minerva on toiminut alalla liki 30 vuotta.

– Saamme lisää voimavaroja kehittää eteenpäin muun muassa dekkareista, historiasta ja elämäkerroista, harrastekirjoista sekä urheilu-, musiikki- ja luontoaiheista tunnettua Minervan kustannusohjelmaa ja keskittyä kustantamisen ydintehtävään, Karemaa sanoi.