Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Terveysministeri: Britanniassa havaittu jälleen uusi koronaviruksen muunnos

Taulu varoittaa covid-19-tartuntojen määrän olevan korkea Lontoossa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Britanniassa on terveysministeri Matt Hancockin mukaan havaittu jälleen uusi koronaviruksen muunnos, kertoo BBC .

Kyse on kahdesta henkilöstä, jotka ovat olleet yhteydessä Etelä-Afrikasta tulleisiin henkilöihin. Britannia on asettanut rajoituksia matkustamiselle Etelä-Afrikasta.

Hancockin mukaan kyseessä oleva muunnos on edellistä tarttuvampi ja näyttää muuttuneen sitä enemmän. Hänen mukaansa kaikkien, jotka ovat olleet Etelä-Afrikassa kahden viime viikon aikana, on asetuttava heti karanteeniin. Karanteeniin täytyy mennä myös niiden, jotka ovat olleet läheisessä kontaktissa sellaisen kanssa, joka on ollut Etelä-Afrikassa kahden viime viikon aikana.

– Heidän täytyy pidättäytyä kaikista kontakteista muihin ihmisiin, Hancock sanoi.

Hän myös ilmoitti tiukkojen rajoitusten laajenevan uusille alueille Englannin eteläosissa koronatartuntojen leviämisen hillitsemiseksi.

Tietosivusto Worldometerin mukaan Britanniassa on tähän mennessä ollut yli 69 000 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta ja yli 2,1 miljoonaa rekisteröityä koronatartuntaa. Asukaslukuun suhteutettuna kuolemia on ollut noin tuhat ja tartuntoja yli 31 500 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaavat luvut ovat 95 ja noin 6 100.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut