Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pakkasennätykset paukkuvat – Utsjoen Kevolla yli 40 astetta pakkasta

Yö oli kylmä, sillä Ilmatieteen laitoksen mukaan kymmenellä asemalla päästiin –30 asteen alapuolelle. Irene Stachon / LEHTIKUVA

Viivi Salminen / STT

Talven pakkasennätys on jälleen rikottu. Hieman kello kahdeksan jälkeen illalla Utsjoen Kevojärven mittausasemalla mitattiin 40,9 pakkasasteen lukemat.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi arvioi tuolloin, että pakkanen saattaa vielä kiristyä. Yli 40 asteen pakkaslukemia ei kuitenkaan ollut laajalla alueella, vaan kyse on pikemminkin mittauspaikan olosuhteista.

Ympäri Suomen on tänään vietetty tapaninpäivää verrattain kylmässä säässä. Yli 35 asteen pakkasia mitattiin lauantai-illan aikana seitsemällä mittauspaikalla.

Maan eteläosissa pakkasta on ollut muutamia asteita, maan keskiosissa on ollut noin 10 asteen pakkanen ja Lapissa lukemat ovat vaihdelleet 15 pakkasasteesta aina 40 pakkasasteeseen.

Yöllä sää lähtee kuitenkin lauhtumaan lännestä alkaen ja Lapin kireät pakkaset hellittävät sunnuntain aikana. Ajokeli muuttuu huomisaamusta alkaen osassa maata huonoksi. Viralliset ajokelivaroitukset on annettu lähes koko Suomeen lukuun ottamatta Varsinais-Suomea, Uuttamaata, Kymenlaaksoa, Etelä-Karjalaa, Pohjois-Karjalaa, Etelä-Savoa ja Pohjois-Savoa.

Kun kireät pakkaset sunnuntaina hellittävät, seuraavia paukkupakkasia voidaan Ilmatieteen laitoksen mukaan odottaa vasta ensi vuoden puolella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut