Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lehdet: Johanna Korhosen tutkintapyynnöt piispa Teemu Laajasalon toimista eivät johtaneet esitutkintaan

Korhonen oli tehnyt Helsingin piispasta Teemu Laajasalosta (kuvassa) kaksi tutkintapyyntöä poliisille aiemmin tänä vuonna. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Helsingin piispasta Teemu Laajasalosta tehdyt kaksi tutkintapyyntöä eivät johda rikostutkintaan. Asiasta uutisoivat Kotimaa-lehti sekä Kirkko ja kaupunki .

Tutkintapyynnöt oli tehnyt Helsingin hiippakunnan hiippakuntavaltuuston entinen puheenjohtaja Johanna Korhonen. Helsingin poliisin päätöksen mukaan kumpikaan tutkintapyyntö ei anna syytä aloittaa esitutkintaa.

Myös toimittajana tunnettu Korhonen teki tutkintapyynnöt tämän vuoden huhtikuussa ja syyskuussa.

Ensimmäisessä tutkintapyynnössä Korhonen pyysi poliisia selvittämään muun muassa sitä, väärensikö Laajasalo tuomiokapitulin vuoden 2019 talousarvion. Korhonen esitti myös, että tuomiokapitulin lakimiesasessori olisi rikkonut virkavelvollisuuttaan ja että hiippakuntavaltuuston jäsenet olisivat syyllistyneet luottamusaseman väärinkäyttöön.

Poliisin päätöksessä todetaan, ettei Laajasaloa, lakimiesasessoria eikä luottamushenkilöitä ole syytä epäillä rikoksesta eikä esitutkintaa aloiteta, kertoo Kotimaa-lehti. Päätöksestä uutisoi aiemmin Kirkko ja kaupunki.

Poliisin mukaan kyse ei ollut talousarvion väärentämisestä, vaan mahdollisesta menettelyvirheestä talousarvion oikaisu- ja hyväksymismenettelyn osalta, Kotimaa-lehti kirjoittaa.

Toinen tutkintapyyntö koski Laajasalon yhtiön kirjanpitoa

Toisessa tutkintapyynnössä Korhonen pyysi poliisia tutkimaan, onko Laajasalo syyllistynyt kirjanpitoasetuksen vastaiseen toimintaan, kun tämä ei ole kirjanpidossa eritellyt yhtiönsä saamaa huomattavaa tuloa. Korhonen pyysi poliisia tutkimaan myös, onko Laajasalo syyllistynyt lahjuksen vastaanottamiseen viranhaltijana tai elinkeinotoiminnassa.

Kotimaa-lehden mukaan poliisi päätti tässäkin tapauksessa, ettei asiassa ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaa aloiteta. Lehden mukaan päätöksessä todetaan lahjusrikoksen osalta, että tutkintapyynnössä on esitetty vain väite vailla konkreettista selvitystä sen tueksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut