Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jälkijäristykset tärisyttivät Kroatiaa, ei uusia uhreja

Balkanilla Kroatiassa tapahtui tiistaina voimakas maanjäristys, jossa kuoli ainakin seitsemän ihmistä. Kuva Petrinjan kaupungista Zagrebista 50 kilometriä etelään. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kroatiaa ovat tänään vavisuttaneet eilisen maanjäristyksen jälkijäristykset, mutta viranomaisille ei ole tullut tietoja uusista uhreista.

Jälkijäristysten keskus sijaitsi samalla Petrinjan alueella maan pääkaupungin Zagrebin eteläpuolella, joka kärsi pahoja tuhoja tiistaina.

Viranomaisten mukaan järistyksessä kuoli ainakin seitsemän ihmistä ja loukkaantui parikymmentä.

Pelastajat kävivät keskiviikon vastaisena yönä läpi ainakin 80 kylää Petrinjan lähistöllä, mutta uusia uhreja ei löytynyt.

Monet Petrinjan asukkaista viettivät yönsä jälkijäristysten pelossa nukkumalla autossa tai lähistöllä sijaitsevilla armeijan kasarmeilla.

Osia Petrinjasta ja sen lähellä sijaitseva Sisakin kaupunki oli keskiviikkona edelleen ilman sähköä. EU:n kriisinhallintapäällikön Janez Lenarcicin oli määrä vierailla Petrinjassa vielä keskiviikkona tutustumassa tuhoihin.

– Tällä hetkellä tarvitaan lähinnä talvikäyttöön sopivia telttoja, sähkölämmittimiä, telttasänkyjä, makuupusseja ja taloustavaroita, Lenarcic luetteli Twitterissä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut