Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Verotus muuttuu: Aiempaa pienempi osa asuntovelan koroista vähennyskelpoisia – myös työsuhdeautoina käytettävien sähköautojen verotusarvo pienenee

Täyssähköautojen verotusarvosta vähennetään 170 euroa kuukaudessa seuraavan neljän vuoden ajan. Arkistokuva. Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Verotus muuttuu useilta osin vuodenvaihteessa. Verohallinnon mukaan muun muassa asuntoveloissa aiempaa pienempi osuus koroista on vähennyskelpoisia. Vähennyskelpoisten korkojen osuus putoaa 10 prosenttiin 15 prosentista.

Valtiovarainministeriön arvion mukaan vähennys kasvattaa valtion verotuloja ensi vuonna noin kahdeksalla miljoonalla eurolla. Asuntolainan korkovähennysoikeus poistuu kokonaan vuonna 2023.

Toinen uutuus on, että työsuhdeautoina käytettävien täyssähköautojen verotusarvo pienenee. Täyssähköautojen verotusarvosta vähennetään 170 euroa kuukaudessa seuraavan neljän vuoden ajan.

Työsuhdesähköauton latauslaite katsotaan osaksi työsuhdeauton lisävarusteita. Sähköauton lataus työpaikalla ja julkisissa latauspisteissä on verovapaa etu vuosina 2021–2025.

Pienyrityksiä koskeva muutos on arvonlisävelvollisuuden alarajan nousu 10 000 eurosta 15 000 euroon. Jos yrityksen liikevaihto tilikaudella on enintään 15 000 euroa, yrityksen ei tarvitse ilmoittautua alv-rekisteriin eikä sen myymien tuotteiden tai palvelujen hintoihin tarvitse lisätä arvonlisäveroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut