Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Demokratia-aktivisti ja mediamoguli Jimmy Lai määrättiin takaisin vankilaan Hongkongissa

Jimmy Lai (kesk.) matkalla oikeuteen poliisien saattelemana Hongkongissa 12. joulukuuta. AF / LEHTIKUVA

STT–AFP

Takuita vastaan vapautettu hongkongilainen demokratia-aktivisti ja mediamoguli Jimmy Lai on määrätty palaamaan vankilaan. Hongkongin korkein oikeus päätti asiasta sen jälkeen, kun syyttäjälaitos valitti Lain vapauttamisesta.

Laita vastaan nostettiin kolme viikkoa sitten syytteet vehkeilystä ulkomaisten toimijoiden kanssa. 73-vuotias Lai oli vangittuna liki kolme viikkoa, mutta vapautettiin 10 miljoonan Hongkongin dollarin (miljoonan euron) takuita vastaan viikko sitten tiukkojen ehtojen saattelemana. Hänet asetettiin kotiarestiin ja häntä kiellettiin puhumasta julkisesti tai tviittaamasta.

Syytteet nostettiin Hongkongiin Kiinan vaatimuksesta säädetyn turvallisuuslain nojalla. Sen perusteella voidaan langettaa jopa elinkautisia vankeusrangaistuksia. Lai on saanut syytteet myös petoksesta ja osallistumisesta demokratiamielenosoituksiin.

Lai erosi aiemmin tällä viikolla Next Digital -yhtiön hallituksesta. Yhtiö julkaisee hänen perustamaansa Apple Daily -lehteä, joka on usein ja näkyvästi kritisoinut Kiinaa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut