Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Putin kehotti venäläisiä yhdistymään koronan vastaisessa taistelussa

Putin sanoi puheessaan olevansa vakuuttunut siitä, että yhdessä venäläiset voivat selvitä kaikesta ja palata normaaliin elämään. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Presidentti Vladimir Putin kehottaa venäläisiä yhdistymään taistelussa koronapandemiaa vastaan. Putin esitti kehotuksensa uudenvuoden puheessaan torstaina.

Putin sanoi koronaviruksen toisen aallon pieksevän maata.

– Valitettavasti epidemia ei ole vielä täysin pysähtynyt. Taistelu sitä vastaan ei pääty minuutissa, hän sanoi valtiollisella Rossija 1 -televisiokanavalla.

Putin sanoi puheessaan olevansa vakuuttunut siitä, että yhdessä venäläiset voivat selvitä kaikesta ja palata normaaliin elämään.

Monista muista Euroopan maista poiketen Venäjällä ei ole määrätty kevään kaltaisia koko maata koskevia tiukkoja koronarajoituksia. Joissakin suurissa kaupungeissa esimerkiksi baarit ja ravintolat on määrätty sulkemaan ovensa aikaisemmin, mutta useilla alueilla on vähennetty rajoituksia, jotka koskevat yleisötapahtumia ja maskipakkoa yleisillä paikoilla.

Monet venäläiset myös uhmaavat turvaväleistä annettuja suosituksia.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut