Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stockmannin Herkku-ruokakaupan toiminta loppuu Tampereella – S-ryhmä vaatii korvauksia ja aloittaa yt-neuvottelut

Tavaratalo Stockmannin yhteydessä toimivan Food Market Herkku -ruokakaupan toiminta on loppumassa Tampereella helmikuussa, kertoo Pirkanmaan Osuuskauppa.

S-ryhmään kuuluva osuuskauppa kertoo, että Stockmann on irtisanonut Tampereen tavaratalonsa nykyisen päävuokrasopimuksen ja ilmoittanut tämän aiheuttavan myös Food Market Herkun alivuokrasopimuksen päättymisen.

Toiminnan loppuminen johtaa koko ruokakaupan henkilökuntaa koskevien yt-neuvotteluiden alkamiseen. Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko lupaa tiedotteessa, että kaikille työntekijöille tarjotaan töitä muualla osuuskaupassa.

Osuuskaupan mukaan ilmoitus Stockmannin ilmoitus alivuokrasopimuksen päättymisestä rikkoo alivuokrasopimusta ja muita sopimuksia, mistä johtuen se vaatii aiheutuvien vahinkojen täysimääräistä korvaamista.

Alivuokratun tilan tulee olla tyhjä 10. helmikuuta mennessä, mikä johtaa loppuunmyynnin aloittamiseen vuoden ensimmäisenä maanantaina.

Yksi myyty Herkku lopetti jo aiemmin

Vaikeuksissa ollut tavarataloketju Stockmann myi Herkku-ruokakauppansa S-ryhmälle vuoden 2018 alusta alkaen. Herkku-ruokakauppoja oli tuolloin kuusi, ja ne olivat edeltävänä toimintavuonna tehneet 11 miljoonan euron tappion 127 miljoonan euron liikevaihdolla.

S-ryhmä on pyrkinyt kehittämään Herkkujen toimintaa. Vantaalla ostoskeskus Jumbossa sijaitseva myymälä sulki kuitenkin ovensa vuoden 2020 alussa. S-ryhmä jatkaa Turussa ja kolmen pääkaupunkiseudulla sijaitsevan Food Market Herkkujen toimintaa normaalisti.

Myös Stockmann on jatkanut uudistumistaan. Koronaviruspandemia kuitenkin sysäsi perinteikkään yrityksen saneeraukseen. Yhtiö julkaisi saneerausohjelmansa ehdotuksen joulukuun puolivälissä, jolloin se kertoi neuvotelleensa tavarataloihinsa uudet vuokrasopimukset.