Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenvuoden vietto sujunut rauhallisissa merkeissä eri puolilla maata

Uudenvuodenaaton viettäminen Suomessa on sujunut alkuillasta rauhallisissa merkeissä. STT:n soittokierroksen perusteella eri poliisilaitosten tilannekeskuksiin selvisi, ettei aattoillan vietto ollut aiheuttanut isompia toimia poliisilta.

– Hyvin rauhallista on ollut, mutta keikkatahti tuntuu kiihtyvän, kun ilta pitenee. Edelleen on kuitenkin todella rauhallista, Helsingin poliisin johtokeskuksen viestinnästä kerrottiin.

Helsingissä on ollut pieniä nuorisoporukoita liikenteessä, mutta poliisin ei ole juuri tarvinnut puuttua kokoontumisiin.

Samanhenkistä viestiä kerrottiin myös Oulun poliisin johtokeskuksesta. Arvio kuului, että aattoiltaa oli vietetty alkuun kuin normaalina perjantai-iltana.

Myös Sisä-Suomen poliisin alueella alkuilta oli sujunut rauhallisissa merkeissä.

– Sellaista normaalia lauantai-illan alkua on ollut, Sisä-Suomen johtokeskuksesta kerrottiin.

Lounais-Suomen tilannekeskuksesta puolestaan arvioitiin aattoillan alun olleen normaalia viikonloppua vilkkaampi.

– Tietenkin jotain on ollut, mutta uudenvuodenaatoksi on ollut varsin rauhallista. On ollut normaalia viikonloppua vilkkaampaa, mutta mitään erityistä ei ole tapahtunut, Lounais-Suomen tilannekeskuksesta kerrottiin aiemmin illalla

Lounais-Suomen poliisin alueella ei ollut tullut tietoon mitään yleisiä tilaisuuksia.

Pelastuslaitoksilla joitakin tehtäviä

Keski-Suomessa Äänekosken Suolahdessa syttyi uudenvuodenaattoiltana korjaamorakennuksessa uhkaava tulipalo korjaamohallissa. Sammutustyöt jatkuivat vielä kello 21.45. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, eikä syttymissyystä ollut tietoa vielä torstai-iltana.

Helsingin Vesalassa oli kerrostalon rappukäytävässä ilkivaltaisesti laukaistu kello 20 jälkeen ilotulite, josta oli tullut savua. Helsingin pelastuslaitos kertoi Twitterissä ensihoidon osalta alkuillan sujuneen melko rauhallisesti.

Kouvolan Inkeroisissa oli sytytetty pihalla ollut sohva tahallisesti palamaan. Pelastuslaitos sammutti palon ja nuhteli sohvan sytyttäjän. Joensuussa Imatrantiellä nuoren miehen kuljettama henkilöauto ajautui tieltä penkkaan. Autossa oli viisi ihmistä, joista yksi loukkaantui lievästi. Auto vaurioitui Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan ajokelvottomaksi.

Sateet siirtyvät yön aikana kohti pohjoista

Uudenvuodenaattoa vietetään sateisessa säässä koko maassa. Etelärannikolla tuli vettä, mutta muualla sade on tullut myös lumena tai räntänä.

– Sateet ovat siirtymässä etelästä kohti pohjoista, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoi.

Uudenvuodenpäivänaamuna lumisadetta on luvassa maan keski- ja pohjoisosiin.

Huonosta ajokelistä varoitetaan myös maan pohjoisosaa, kun sadealue siirtyy sinne etelästä yön aikana.