Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uudenvuoden hätäpuheluiden ja hälytystehtävien määrä ei juuri muuttunut – ilkivalta tai häiriökäyttäytyminen yleisin syy hälytystehtävään

Hälytystehtävistä kaksi viidesosaa välitettiin poliisille. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Tapio Pellinen / STT

Uutenavuotena Suomessa soitettiin noin 14 500 hätäpuhelua aattoillan kello 18 ja uudenvuodenpäivän lopun välillä, Hätäkeskuslaitos kertoo. Niistä 95 prosenttiin vastattiin alle puolessa minuutissa, kun vuotta aiemmin soittoja tuli 148 vähemmän ja niistä alle puolen minuutin vastattiin 99 prosenttiin.

Hälytystehtäviä välitettiin viranomaisille noin 7 300, eli liki sata vähemmän kuin vuotta aiemmin. Noin puolet hälytystehtävistä välitettiin ensihoidolle ja kaksi viidesosaa poliisille, kun loppu kymmenesosa jakaantui tasan pelastuslaitokselle ja sosiaalipäivystykselle.

Yleisimmät syyt hälytystehtäville olivat tänä vuodenvaihteena ilkivalta, järjestyslakirikkomus tai muu häiriökäyttäytyminen, kaatuminen ja muu sairastuminen. Viime vuonna kaatumiset pääsivät kärkisijalle ilkivallan ja häiriökäyttäytymisen ohi, ja muut sairastumiset pitivät jälleen kolmatta paikkaa.

Ilkivaltaan ja järjestyshäiriöihin puuttumisen jälkeen poliisia työllistivät eniten perheväkivalta ja häiriöksi olevat henkilöt.

Sosiaalipäivystykselle välitettiin hieman alle 370 tehtävää, joiden yleisin syy oli alaikäisen päihteiden tai huumeiden käyttö.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut