Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

BBC: Yhdysvalloissa liittovaltio aikoo teloittaa ensimmäisen naisen liki 70 vuoteen

STT

Yhdysvalloissa vetoomustuomioistuin on antanut luvan panna toimeen maan ainoan kuolemansellissä olevan liittovaltion naisvangin teloituksen, kertoo BBC.

Jos Lisa Montgomery teloitetaan runsaan viikon kuluttua, hänestä tulee liki 70 vuoteen ensimmäinen nainen, joka teloitetaan liittovaltion määräyksellä Yhdysvalloissa.

Montgomery tuomittiin kuolemaan sen jälkeen, kun hän oli vuonna 2004 tappanut kuristamalla kahdeksannella kuulla raskaana olevan naisen Missourissa ja leikannut vauvan naisen vatsasta kaapatakseen sen itselleen.

Montgomeryn asianajajien mukaan hänellä on aivovamma, jonka nainen sai toistuvista pahoinpitelyistä lapsena, eikä hän näin ollen ymmärrä tekojaan.

Liittovaltion teloitukset olivat jäissä 17 vuotta, ennen kuin presidentti Donald Trump määräsi ne viime vuonna aloitettavaksi uudelleen. Jos loputkin kaavaillut teloitukset toteutuvat, Trumpin aikana on teloitettu enemmän ihmisiä kuin yhdenkään presidentin aikana yli vuosisataan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut