Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjan vyöryalueelta löytynyt tänään kolme kuolonuhria, kolme edelleen kateissa

Norjan maanvyörymäalueelta löydettiin sunnuntaina kolme uutta kuolonuhria. Yhteensä alueelta on nyt löydetty seitsemän kuollutta. Kolme ihmistä oli illalla edelleen kateissa, mutta toivo heidän löytämisestä elossa hiipui.

Ensimmäinen sunnuntaina löydetyistä uhreista paikannettiin aamulla, toinen iltapäivällä ja kolmas alkuillasta. Kaikki löydettiin melko läheltä toisiaan.

Etsintäaluetta laajennettiin sunnuntaina. Pelastusviranomaisten mukaan etsijät uskoivat yhä, että alueelta on mahdollista löytää ihmisiä elossa.

– Tämä on edelleen pelastusoperaatio, mitä on tärkeää korostaa, sanoi pelastusviranomaisten toimintaa johtava Kenneth Wangen sunnuntaiaamun tiedotustilaisuudessa.

Etsinnöissä apuna käytettävät koirat merkitsivät lauantaina illalla useita alueita, joista uhreja etsittiin koko sunnuntain vastainen yö.

– Keskitymme ensisijaisesti vyöryn alle jääneisiin rakennuksiin, sillä niistä voisi olla toiveita löytää ihmisiä elossa, jatkoi Wangen.

Wangenin mukaan sään kylmeneminen on tehnyt vyöryalueesta hieman vakaamman, vaikkakin alueella työskenteleminen oli edelleen vaarallista.

Norjan puolustusvoimien pioneerit rakensivat paikalle sillan, jotta avustustyöntekijöitä ja -koneita saadaan paikalle helpommin.

Yöllä päästiin sisään yhteen taloon

Norjan puolustusvoimien pioneerit ovat rakentaneet paikalle sillan, jotta avustustyöntekijöitä ja -koneita saadaan paikalle helpommin.

Yön aikana pelastusmiehistöt onnistuivat pääsemään sisään yhteen vyöryn alle jääneeseen taloon ja noutamaan sinne jääneitä kotieläimiä, kertoi norjalaislehti VG.

Ennen sunnuntaina löydettyjä uhreja pelastajat löysivät lauantaina kolme uhria ja perjantaina yhden.

Sunnuntai-iltana viranomaiset vahvistivat kahden kuolleen henkilöllisyydet. He olivat yli 50-vuotias nainen ja nelikymppinen mies. Aiemmin julkisuuteen oli kerrottu vain perjantaina löydetyn 31-vuotiaan miehen henkilöllisyys.

Maanvyöry tapahtui Gjerdrumin kunnassa Oslon lähistöllä aikaisin keskiviikkoaamuna. Alueelta on evakuoitu tuhatkunta ihmistä. Kymmenen ihmisen on kerrottu loukkaantuneen vyöryssä, yhden heistä vakavasti. Taloja on tuhoutunut alle 30.

Vyöryalueen talot on rakennettu alueelle, jossa on niin sanottua juoksusavea. Kyseessä on jääkauden jälkeen syntynyt savityyppi, jossa on yleensä mukana suolaista merivettä. Kun suola ajan myötä häviää, savesta tulee herkkää liikkumaan.