Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lontoon pörssi kipusi reippaasti, brexit-krapulasta ei näkynyt merkkejä

Britannia erosi Euroopan unionista viime tammikuussa. Eron jälkeinen siirtymäaika päättyi kuitenkin vasta vuoden lopussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Lontoon pörssi aloitti brexitin jälkeisen aikakauden nousutunnelmissa. FTSE 100 -indeksi oli parhaimmillaan kolme prosenttia nousussa vuoden ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä, tasaantuen päivän päätteeksi 1,8 prosentin nousutahtiin.

Nousutunnelmissa oltiin aluksi myös EU-puolella. Frankfurtin DAX kääntyi kuitenkin päivän mittaan laskuun, ja Pariisin CAC 40 ylsi vain pienesti positiiviselle puolelle. Tunnelma oli kaupankäynnin alkuvaiheessa mollivoittoinen myös Wall Streetillä.

Helsingissä yleisindeksi piipahti yli 11 000 pisteen, mutta talttui iltapäivän edetessä taas sen alle, 0,6 prosentin nousussa.

Helsingin pörssin omistava Nasdaq kertoi kaupankäynnin vilkastuneen viime vuonna. Osakevaihto kasvoi 17,4 prosenttia edellisvuodesta ja oli 157 miljardia euroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut