Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallinkin matkustajamäärä väheni yli 60 prosenttia koronavuonna

Laivayhtiö Tallinkin kuljettamien matkustajien määrä väheni päättyneenä vuonna lähes 62 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Suurinta lasku oli Ruotsin ja Latvian sekä Ruotsin ja Viron välisillä reiteillä, joilla molemmilla matkustajamäärät laskivat runsaat 80 prosenttia. Kyseisillä reiteillä liikennöinti keskeytettiin osittain tai kokonaan maaliskuusta alkaen koronakriisin edettyä Pohjois-Eurooppaan.

Suomen ja Ruotsin välisillä reiteillä matkustajamäärät putosivat kolmannekseen sekä Suomen ja Viron välillä puoleen.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nögene kertoo tiedotteessa, että tilastot eivät ole yllättäviä. Hänen mukaansa yhtiö on "toki hieman mustelmilla", mutta päättänyt aloittaa toipumisen kuluvana vuonna.

– Kun ottaa huomioon maaliskuusta 2020 alkaneet tiukat rajoitukset, kesän kahden kuukauden pienellä hengähdystauolla, yhtiö on selviytynyt myrskystä suhteellisen hyvin, hän toteaa.

Yhtiö kertoo kuljettaneensa yhteensä noin 3,7 miljoonaa matkustajaa.

Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä väheni runsaalla kolmanneksella. Sen sijaan kuljetettujen rahtiyksikköjen määrä väheni vain viitisen prosenttia edellisvuodesta.

– Vaikka emme saavuttaneetkaan kunnianhimoisia kasvutavoitteita, joita asetimme matkustaja- ja rahtimäärillemme, pystyimme kuitenkin takaamaan elintärkeän rahdin kuljetuksen maidemme välillä, sekä mahdollistamaan ihmisille mahdollisuuden liikkua maasta toiseen tarvittaessa, toimitusjohtaja sanoo tiedotteessa.