Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelastuslaitos noukki väkeä heikoista jäistä loppiaisena – monin paikoin jäät ovat liian hauraita kulkemiseen

Pelastuslaitokset eri puolilta Suomea riensivät jäihin vajonneiden hätiin loppiaisena. Esimerkiksi Pohjois-Savossa Suonenjoella iäkäs mies ja nainen sekä koira putosivat aamupäivällä avantoon.

Pelastuslaitoksen mukaan mies ja nainen olivat olleet tarkastamassa verkkoja noin sadan metrin päässä rannasta, kun he vajosivat avantoon. Pintapelastajat hakivat kylmettyneen kolmikon avannosta.

Niin ikään Pohjois-Savossa, Kuopiossa Niuvan uimarannan edustalla hiihtäjä putosi jäihin. Pelastuslaitoksen mukaan ohikulkijat hälyttivät apua ja auttoivat hiihtäjän takaisin maalle eikä pelastuslaitokselle jäänyt tehtävää.

Myös Kanta-Hämeessä Hämeenlinnassa jäihin vajosi hiihtäjä, jonka avuksi riensi rannasta veneen löytänyt sivullinen. Pelastuslaitos noukki veneen rantaan ja toimitti hiihtäjän sairaalaan tarkastettavaksi.

Uudellamaalla Lohjalla nelikymppinen mies oli puolestaan lähtenyt pelastamaan jäihin vajonnutta koiraa ja onnistunut saamaan sekä koiran että itsensä nostettua laiturin palasen päälle. Pelastuslaitos auttoi miehen koirineen rantaan, eikä kumpikaan vahingoittunut koettelemuksessa.

Pohjois-Savon pelastuslaitos varoittaa maakunnan väkeä heikoista jäistä ja kehottaa pysyttelemään kuivalla maalla.

– Kuluneen viikon pakkaset ovat jäädyttäneet vesistöt. Jäät ovat kuitenkin edelleen hyvin heikkoja ja hauraita. Jäät eivät kestä vielä kulkemista, pelastuslaitos painottaa tiedotteessa.