Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viking Lineltä katosi viime vuonna 70 prosenttia matkustajista – neljästä tukijalasta vain rahtiliikenne toi iloa

Varustamoyhtiö Viking Line menetti viime vuonna 70 prosenttia matkustajistaan koronapandemian vuoksi, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiö kuljetti viime vuonna hieman yli 1,9 miljoonaa matkustajaa, kun vastaava luku vuonna 2019 oli 6,3 miljoonaa.

Viking Linessä uskotaan kuitenkin, että yhtiö selviää koronapandemiasta vahvistuneena.

– Valmistaudumme nyt pandemian jälkeiseen aikaan ja odotamme innolla, että yhteiskunta voidaan vähitellen avata markkinoille tuotujen rokotteiden ansiosta. On tärkeää, että rokotusprosessi toteutetaan nopeasti ja tehokkaasti maissa, joissa liikennöimme, jotta rajoitukset voidaan taas purkaa turvallisesti, toimitusjohtaja Jan Hanses sanoo tiedotteessa.

Viking Linen mukaan yhtiön toiminnan neljästä tukijalasta – rahti, reittimatkat, risteilyt ja henkilöautot – kolme mureni viime vuonna. Yhtiön ainoaksi ilonaiheeksi jäi rahtiliikenne, jonka määrä pysyi lähellä edellisvuoden tasoa, vaikka yhtiön seitsemästä aluksesta vain neljä liikennöi säännöllisesti.

Viking Line kuljetti viime vuonna vajaat 126 000 rahtiyksikköä, kun vastaava luku vuonna 2019 oli vajaat 134 000.

Rahtiliikenteen vilkkaudesta huolimatta Viking Linessä on jouduttu sopeuttamaan kustannusrakennetta ja toteuttamaan erilaisia rahoitusjärjestelyjä, sillä pelkkä rahtiliikenne ei kata toiminnan kustannuksia, vaikka henkilöstö onkin vähennetty minimitasolle.

Hansesin mukaan Viking Linelle antaa uskoa tulevaisuuteen uusi Viking Glory -alus, joka on määrä laskea vesille tämän kuun lopulla. Viking Line ottaa Kiinassa rakennettavan laivan vastaan loppusyksyllä.