Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Facebook jatkaa Trumpin Facebook- ja Instagram-pannaa

Facebookin mukaan Trumpin sosiaalisen media käyttöön liittyy aivan liikaa riskejä. AFP / LEHTIKUVA

STT

Facebook jatkaa presidentti Donald Trumpin blokkaamista Facebookista ja Instagramista ainakin seuraavien kahden viikon ajan. Facebookin mukaan Trumpin sosiaalisen median käyttöön liittyy aivan liikaa riskejä.

Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin mukaan kulunut vuorokausi on selvästi osoittanut, että Trump aikoo käyttää jäljellä olevan aikansa virassa vaikeuttaakseen laillista vallansiirtoa tulevalle presidentille Joe Bidenille.

– Tämän vuoksi jatkamme hänen Facebook- ja Instagram-tiliensä blokkaamista toistaiseksi ja ainakin seuraavien kahden viikon ajan, kunnes rauhanomainen vallanvaihto on saatu tehtyä, Zuckenberg kirjoitti.

Myös Twitter on sulkenut Trumpin tilin. Twitterin mukaan tili suljettiin 12 tunniksi ja se pysyy suljettuna, jos sitä ei siistitä. Toistaiseksi tiliä ei ole avattu.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun somejätit ovat sulkeneet Trumpin tilejä. Tähän saakka esimerkiksi Twitter on saattanut piilottaa presidentin kirjoituksia, koska ne ovat olleet valheellisia.

Erinäiset kansalaisjärjestöt ovat vaatineet Trumpille pysyviä potkuja somekanavilta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut