Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Facebook jatkaa Trumpin Facebook- ja Instagram-pannaa

Facebook jatkaa presidentti Donald Trumpin blokkaamista Facebookista ja Instagramista ainakin seuraavien kahden viikon ajan. Facebookin mukaan Trumpin sosiaalisen median käyttöön liittyy aivan liikaa riskejä.

Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin mukaan kulunut vuorokausi on selvästi osoittanut, että Trump aikoo käyttää jäljellä olevan aikansa virassa vaikeuttaakseen laillista vallansiirtoa tulevalle presidentille Joe Bidenille.

– Tämän vuoksi jatkamme hänen Facebook- ja Instagram-tiliensä blokkaamista toistaiseksi ja ainakin seuraavien kahden viikon ajan, kunnes rauhanomainen vallanvaihto on saatu tehtyä, Zuckenberg kirjoitti.

Myös Twitter on sulkenut Trumpin tilin. Twitterin mukaan tili suljettiin 12 tunniksi ja se pysyy suljettuna, jos sitä ei siistitä. Toistaiseksi tiliä ei ole avattu.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun somejätit ovat sulkeneet Trumpin tilejä. Tähän saakka esimerkiksi Twitter on saattanut piilottaa presidentin kirjoituksia, koska ne ovat olleet valheellisia.

Erinäiset kansalaisjärjestöt ovat vaatineet Trumpille pysyviä potkuja somekanavilta.