Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Biontech lupaa aiempaa enemmän rokotteita tälle vuodelle

Biontechin ja Pfizerin koronavirusrokote oli ensimmäinen, joka sai myyntiluvan EU:ssa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksalainen lääkeyhtiö Biontech arvioi tuottavansa tänä vuonna kaksi miljardia annosta koronavirusrokotetta. Aiemmin yhtiö oli lupaillut tuottavansa tänä vuonna 1,3 miljardia rokoteannosta.

Yhtiön toimituskapasiteettia lisää uusi lääketehdas, jonka on määrä avautua Saksan Marburgissa ensi kuussa.

Venäjä puolestaan testaa uutta, yhdellä pistoksella annettavaa versiota Sputnik V -rokotteestaan, maan viranomaiset kertoivat. Tämän rokotteen kevytversion olisi tarkoitus olla väliaikainen ratkaisu maille, jotka kärsivät pahimmin koronaviruksesta.

Kevytversio olisi rokotetutkimuksesta vastanneen RDIF-rahaston johtajan Kirill Dmitrijevin mukaan noin 85-prosenttisen tehokas, kun Sputnik V:n tehoksi on kerrottu yli 90 prosenttia.

WHO: Laumaimmuniteettia ei saavuteta tänä vuonna

Laumaimmuniteettia koronavirusta vastaan ei saavuteta tänä vuonna rokotuksista huolimatta, varoittaa Maailman terveysjärjestö WHO. Sen mukaan vuodessa ei ehditä tuottamaan ja jakelemaan riittävästi rokotteita, jotta viruksen leviäminen saataisiin kokonaan lakkaamaan.

Asiaa kommentoi WHO:n päätutkija Soumya Swaminathan virtuaalisessa tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa on jatkossakin tarpeellista pitää turvavälejä, pestä käsiä ja käyttää kasvomaskeja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut