Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Suomessa 8 uutta koronakuolemaa ja 324 koronavirustartuntaa

Yhteensä Suomessa on todettu jo yli 39 000 koronavirustartuntaa. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Mika-Matti Taskinen, Ville Väänänen / STT

Suomessa on todettu keskiviikkona kahdeksan uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Tehohoidossa on 28 potilasta, mikä on kaksi potilasta vähemmän kuin tiistaina. Yhteensä sairaalahoidossa on 150 ihmistä.

Uusia koronavirustartuntoja on 324 ja kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 3 477. Se on 511 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on vahvistettu 610 ja tartuntoja on varmistettu yhteensä 39 335.

THL kertoi aiemmin keskiviikkona, että Suomessa on havaittu 61 koronaviruksen muunnosta ja maanantain jälkeen niitä oli 12 uutta.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on koko maassa noin 64. Selvästi tämän alle päästään useassa maakunnassa. Esimerkiksi Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on alle kymmenen. Ilmaantuvuusluku ylittää sadan toistaiseksi enää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa.

Keski-Pohjanmaa siirtyy perustasolle, Kainuu kiihtyy

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite kertoi tänään, että alue siirtyy koronaviruksen perustasolle. Soite kuitenkin pitää voimassa nykyiset kokoontumisrajoitukset helmikuun puoliväliin asti, eikä esimerkiksi yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksien järjestämistä suositella.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä ja kunnat ovat puolestaan todenneet Kainuun siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Viikonlopun ja alkuviikon aikana alueella on todettu 22 tartuntaa. Kainuun kaikki tartunnat on kuitenkin pystytty jäljittämään, eikä sairaanhoidon tarve alueella ole lisääntynyt.

Alueella pidetään voimassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston linjaama 20 hengen kokoontumisrajoitus sekä suositellaan, että yli 12-vuotiaat käyttäisivät maskia kaikissa tilanteissa, jossa lähikontaktia ei voida välttää.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut