Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Talousvaikeuksissa rämpivä halpalentoyhtiö Norwegian lopettaa kaukolennot

Norwegian sanoo keskittyvänsä nyt Euroopan lentoihin. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Syvissä talousvaikeuksissa oleva halpalentoyhtiö Norwegian lopettaa kaukolennot. Yhtiö kertoo tiedotteessa keskittyvänsä nyt Euroopan lentoihin.

Norwegianin toimitusjohtaja Jacob Schram sanoo tiedotteessa, että lyhyen matkan lennot ovat olleet aina Norwegianin selkäranka ja se pysyy perustana myös tulevassa liiketoimintamallissa.

Yhtiö kertoo, että se aikoo supistaa velkataakkaansa noin 20 miljardilla Norjan kruunulla eli noin 1,94 miljardilla eurolla.

Norwegian katsoo, että yksinkertaistettu liiketoimintamalli ja keskittyminen lyhyen matkan lentoihin voi muodostaa vahvan ja vankan yhtiön, joka houkuttelee sijoittajia sekä palvelee nykyisiä että uusia asiakkaita.

Koronapandemia on vaikuttanut syvästi ilmailualaan. Matkailun rajoitukset ja hallitusten muuttuvat ohjeet ovat Norwegianin mukaan vaikuttaneet negatiivisesti kaukolentoihin. Lisäksi tulevaisuus pysyy yhtiön mukaan hyvin epävarmana.

Norwegian teki lukuisia kriisitoimenpiteitä viime vuoden aikana yhtiön pelastamiseksi. Se on pystynyt osin turvautumaan myös julkiseen tukeen, mutta koki aiemmin syksyllä takaiskun, kun Norjan hallitus kieltäytyi antamasta yhtiölle lisätukea.

Norwegian kertoo nyt aloittaneensa neuvottelut hallituksen kanssa uudestaan.

Norwegian perustettiin vuonna 1993, ja halpalentoyhtiönä se aloitti vuonna 2002 Boeing 737 -koneilla.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut