Palestiinalaisalueilla tänä vuonna ensimmäiset vaalit yli 15 vuoteen

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas (oikealla) luovutti vaalipäätöksen vaalikomitean puheenjohtajalle Hanna Nasserille perjantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ilmoitti perjantaina, että palestiinalaisalueilla pidetään tänä vuonna ensimmäiset vaalit yli 15 vuoteen.

Parlamenttivaalit on määrä pitää toukokuun ja presidentinvaalit heinäkuun lopussa. Abbasin mukaan vaalit pidetään myös Itä-Jerusalemissa, jonka Israel liitti itseensä kuuden päivän sodan jälkeen vuonna 1967.

Israel on kieltänyt palestiinalaishallinnon toiminnan Itä-Jerusalemissa, eikä se todennäköisesti aio sallia äänestystä alueella.

Abbas voitti vuonna 2005 pidetyt presidentinvaalit, jolloin hänestä tuli edesmenneen Jasser Arafatin seuraaja. Edelliset parlamenttivaalit vuonna 2006 voitti puolestaan Hamas, joka hallitsee nykyisin Gazan kaistaa.

Hamas ei tuoreeltaan kommentoinut vaali-ilmoitusta mitenkään, mutta palestiinalaishallinto ja Hamas ovat viime kuukausina pitäneet tiiviisti yhteyttä ja sopivat syyskuussa periaatteessa vaalien järjestämisestä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut