Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Indonesian maanjäristyksessä on kuollut ainakin noin 70 ihmistä – uhrimäärän uskotaan yhä kasvavan

Indonesian Punainen Risti arvioi, että uhrien ja kadonneiden määrä tulee kasvamaan. AFP / LEHTIKUVA

Milja Rämö / STT

Indonesian perjantaisessa maanjäristyksessä on kuollut jo lähes 70 ihmistä, kerrotaan paikallisesta Punaisesta Rististä. Asiasta uutisoi yhdysvaltalainen uutiskanava CNN .

Indonesian Punaisen Ristin johdosta arvioidaan medialle, että uhrien ja kadonneiden määrä tulee vielä kasvamaan. Satojen on kerrottu loukkaantuneen järistyksessä. Viranomaisten mukaan 15 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Etsintäjoukkojen mukaan moni on yhä loukussa sortuneiden rakennusten raunioissa, kirjoittaa CNN.

– Prioriteettimme on pelastaa uhrit, jotka ovat sortuneiden rakennusten alla, viranomaisten edustaja Safaruddin Sanusi kertoi CNN:lle.

Järistyksen keskus sijaitsi Mamujun kaupungin eteläpuolella Länsi-Sulawesin maakunnassa. Yli 100 000 asukkaan kaupunki kärsi pahoja vaurioita. Varhain perjantainaamuna paikallista aikaa iskeneen maanjäristyksen voimakkuus oli 6,2.

Sanusin mukaan suuri osa kaupungin asukkaista pelkää koteihinsa palaamista.

Hän kertoi myös, että Mamujunin neljä suurinta sairaalaa on kärsinyt vaurioista. Yksi sairaaloista tuhoutui järistyksessä.

Sulawesin saarella koettiin viimeksi vuonna 2018 tuhoisa maanjäristys ja siitä aiheutunut hyökyaalto, tsunami, jolloin yli 4 300 ihmistä kuoli.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut