Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannia aikoo järjestää G7-huippukokouksen kesäkuussa

Britannia aikoo järjestää G7-maiden huippukokouksen kesäkuussa, kertoo Britannian hallitus. Britannia aloitti tänä vuonna G7-maiden puheenjohtajakauden.

Kyseessä olisi miltei kahteen vuoteen ensimmäinen kokous, jossa maiden johtajat tapaisivat kasvotusten. Viime kuukausien aikana kokouksia on järjestetty virtuaalisesti. Tapaamisessa odotetaan käsiteltävän koronaviruspandemiaa sekä ilmastonmuutosta.

Kokous olisi myös ensimmäinen G7-maiden tapaaminen sen jälkeen, kun Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden on aloittanut virassaan. Biden vannoo virkavalansa tulevana keskiviikkona.

G7-maiden johtajien oli määrä järjestää huippukokous viime vuonna Yhdysvalloissa, mutta maan väistyvä presidentti Donald Trump joutui perumaan tapaamisen koronapandemian takia.

Maailman kehittyneimpien talousmahtien G7-ryhmään kuuluvat Yhdysvaltojen ja Britannian lisäksi Kanada, Saksa, Ranska, Italia ja Japani. Britannia on kutsunut kokoukseen myös Australian, Intian ja Etelä-Korean vierailevina maina.

Maiden johtajat eivät ole vielä vahvistaneet osallistumistaan kokoukseen. Se on määrä järjestää kesäkuun puolivälissä Lounais-Englannissa Cornwallissa.