Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Valvontamaksut palaavat VR:n lähiliikenteeseen myös HSL-alueen ulkopuolella

VR:n konduktöörit voivat helmikuusta lähtien määrätä 80 euron suuruisen valvontamaksun ilman voimassa olevaa junalippua matkustavalle D-, G-, M-, R-, T- ja Z-lähijunissa Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan, Riihimäen ja Lahden välillä sekä Pirkanmaalla. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

VR:n lähijunissa otetaan 1. helmikuuta alkaen jälleen käyttöön valvontamaksut myös HSL-alueen ulkopuolella.

VR:n konduktöörit voivat helmikuusta lähtien määrätä 80 euron suuruisen valvontamaksun ilman voimassa olevaa junalippua matkustavalle D-, G-, M-, R-, T- ja Z-lähijunissa Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan, Riihimäen ja Lahden välillä sekä Pirkanmaalla.

HSL hoiti valvontamaksutoimintaa myös oman alueensa ulkopuolisissa lähijunissa, mutta se loppui vuoden 2020 lopussa, kertoo VR. Tammikuussa HSL-alueen ulkopuolella tarkastusmaksuja ei VR:n lähijunissa ole peritty, vaan ilman lippua matkustaneita on neuvottu lipun ostamisessa ja tarvittaessa ohjattu pois junasta.

HSL-alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Siuntio, Kirkkonummi, Sipoo, Kerava ja Tuusula. Tämän alueen lähijunissa tarkastusmaksutoiminnasta vastaa myös jatkossa HSL, kuten tähänkin asti.

---

Juttua korjattu klo 15.12. HSL hoiti valvontamaksutoimintaa, joka loppui vuoden 2020 lopussa. Ei siis hoitanut toimintaa alkuvuoteen 2020 asti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut