Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Trump on viime töikseen armahtanut kymmeniä ihmisiä, joukossa ex-neuvonantaja Bannon

Steve Bannon oli asetettu syytteeseen petoksesta ja rahanpesusta. AFP / LEHTIKUVA

Teemu Rauhala, STT

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump on armahtanut yhteensä 73 ihmistä yhtenä viimeisistä teoistaan presidenttikautensa aikana. Heidän joukossaan on muun muassa Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon, joka oli asetettu syytteeseen petoksesta ja rahanpesusta.

Bannonin syyte liittyy Meksikon rajamuurin rakentamiseen suunnattuun varainkeruukampanjaan. Meksikon rajalle rakennettava muuri oli yksi Trumpin keskeisistä vaalilupauksista.

Valkoinen talo on julkistanut kaikkien armahdettujen nimet perusteineen verkkosivuillaan . Esimerkiksi Bannonia kuvaillaan tärkeäksi johtajaksi konservatiiviliikkeessä ja tunnetuksi poliittisesta älystään. Lisäksi Bannonin syytteen sanotaan perustuvan tämän osallisuuteen "poliittisessa projektissa".

Bannonin armahdus ei tullut yllätyksenä, sillä yhdysvaltalaismediat uutisoivat asiasta jo aiemmin virkamieslähteiden tietojen perusteella.

Trump erotti Bannonin elokuussa 2017. Ennen presidentin tiimissä toimimista Bannon johti äärioikeistolaista Breitbart News -sivustoa.

Armahdusten lisäksi Trump on lieventänyt 70 muun ihmisen tuomioita.

Uuden presidentin Joe Bidenin virkaanastujaiset järjestetään tänään. Trump on ilmoittanut, ettei osallistu tilaisuuteen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut