Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

CNN: Biden haluaa jatkaa Uusi Start -sopimusta viidellä vuodella

Startin mahdollisen jatkon jälkeen Biden toivoo voivansa jatkaa keskusteluja Venäjän kanssa muiden aserajoitussopimusten solmimisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aikoo pyrkiä jatkamaan runsaan kahden viikon päästä päättyvää Uusi Start -aserajoitussopimusta maksimaalisella viidellä vuodella, kertoo muun muassa uutiskanava CNN virkamieslähteisiin viitaten.

Startin mahdollisen jatkon jälkeen Biden toivoo voivansa jatkaa keskusteluja Venäjän kanssa muiden aserajoitussopimusten solmimisesta.

Yhdysvaltain uudeksi ulkoministeriksi ehdolla oleva Antony Blinken sanoi tiistaina virallisessa kuulemistilaisuudessaan, että Biden ei voinut tehdä mitään sopimukselle ennen kuin hänet oli valittu virkaan, "koska hän oli hyvin tarkka siitä periaatteesta, että maalla ei voi olla kuin yksi presidentti kerrallaan".

Ex-presidentti Donald Trumpin hallinto yritti turhaa saada aikaan vuoroin lyhyttä ja vuoroin pitkää jatkokautta Start-sopimukseen. Trump olisi halunnut myös Kiinan mukaan sopimukseen, mutta maa ei ollut tästä kiinnostunut.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut