Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Biden haluaa jatkaa Uusi Start -sopimusta viidellä vuodella

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aikoo pyrkiä jatkamaan runsaan kahden viikon päästä päättyvää Uusi Start -aserajoitussopimusta maksimaalisella viidellä vuodella, kertoo muun muassa uutiskanava CNN virkamieslähteisiin viitaten.

Startin mahdollisen jatkon jälkeen Biden toivoo voivansa jatkaa keskusteluja Venäjän kanssa muiden aserajoitussopimusten solmimisesta.

Yhdysvaltain uudeksi ulkoministeriksi ehdolla oleva Antony Blinken sanoi tiistaina virallisessa kuulemistilaisuudessaan, että Biden ei voinut tehdä mitään sopimukselle ennen kuin hänet oli valittu virkaan, "koska hän oli hyvin tarkka siitä periaatteesta, että maalla ei voi olla kuin yksi presidentti kerrallaan".

Ex-presidentti Donald Trumpin hallinto yritti turhaa saada aikaan vuoroin lyhyttä ja vuoroin pitkää jatkokautta Start-sopimukseen. Trump olisi halunnut myös Kiinan mukaan sopimukseen, mutta maa ei ollut tästä kiinnostunut.