Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Helsingissä ilmoitettu tälle päivälle lukuisia Navalnyihin liittyviä mielenosoituksia

Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoa vastustavia ja vapautusta vaativia mielenosoittajia oli muun muassa Venäjän suurlähetystön edustalla Helsingissä. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Helsingissä poliisi on saanut tälle päivälle ilmoituksen peräti 16 mielenosoituksesta. Poliisi ilmoitti Twitterissä, että mielenosoitukset liittyvät Venäjällä tehtyyn oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kiinniottoon.

Ylikomisario Seppo Kujala kertoi STT:lle, että poliisi on neuvotellut mielenilmausten järjestäjien kanssa ja sopinut tapahtumien järjestämisestä niin, että ne noudettavat kokoontumisrajoituksia.

Kujalan mukaan ensimmäiset mielenilmaukset olivat alkaneet aamupäivän puolella.

Mielenosoitukset järjestetään tänään porrastetusti kello 11:n ja 17:n välillä Tehtaankadulla ja Senaatintorilla poliisin osoittamissa paikoissa. Venäjän Suomen-suurlähetystö sijaitsee Tehtaankadulla.

Aluehallintoviraston määräyksen mukaan yhdessä mielenosoituksessa saa olla nyt korona-aikana korkeintaan 10 ihmistä. Osallistujien on myös noudatettava turvavälejä.

Kujalan mukaan on melko harvinaista, että Helsingissä järjestetään muulloin kuin juhlapyhinä useita mielenosoituksia samana päivänä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut