Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU yrittää kehittää vastausta Venäjän toimiin Navalnyia ja tämän tukijoita vastaan

Poliisi otti kiinni yli 3600 ihmistä, jotka olivat eri puolilla maata osoittaneet mieltään Navalnyin tueksi lauantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU:n ulkoministerit keskustelevat tänään Venäjän tilanteesta ja maan viranomaisten rajuista voimatoimista oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tukimielenosoituksia vastaan. Tarkoitus on hakea unionin jäsenmaille yhteistä kantaa ja sopia jatkotoimista.

Useat EU-maat, Suomi mukaan lukien, tuomitsivat väkivaltaiset otteet mielenosoittajia vastaan ja ovat jo aiemmin vaatineet Navalnyin vapauttamista ja häneen kohdistuneen myrkkymurhayrityksen avointa tutkintaa.

Poliisi otti kiinni yli 3 600 ihmistä, jotka olivat eri puolilla maata osoittaneet mieltään Navalnyin tueksi lauantaina. Poliisit käyttivät väkivaltaa sekä mielenosoittajia että tapahtumia seuranneita toimittajia vastaan. Pamputetuksi joutui myös Yleisradion kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Mielenosoitukset olivat todennäköisesti suurimmat, mitä presidentti Vladimir Putinin kauden aikana on tähän asti nähty.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut