Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumi- ja räntäsade haittaavat liikennettä valtaosassa maata

Lumi- ja räntäsade vaikeuttavat liikennettä suuressa osassa maata. Ilmatieteen laitos on antanut huonon ajokelin varoituksen, joka kattaa koko Suomen lukuun ottamatta Lappia ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosaa. Varoitus on ollut voimassa aamusta alkaen, ja se jatkuu yöhön saakka.

Ilmatieteen laitos kertoo, että uusi lumi- ja räntäsadealue on leviämässä maan etelä- ja keskiosaan. Päivän kuluessa lumisateet liikkuvat pohjoisemmaksi. Sään ennustetaan olevan lauhaa maan etelä- ja keskiosassa, mutta Lapissa ollaan selvästi pakkasella.

Aamun aikana on sattunut useampia pieniä kolareita ja tieltä suistumisia, mutta viranomaisten tietoon ei ole tullut vakavia henkilövahinkoja. Esimerkiksi Harjavallassa Satakunnassa rekka suistui ojaan Kakkostien Poriin päin menevällä rampilla, joka on ollut onnettomuuden vuoksi noin tunnin suljettuna.

Poliisista kerrotaan, että Vantaalla Hämeenlinnanväylällä pakettiauto suistui tieltä Klaukkalan liittymän pohjoispuolella. Poliisin mukaan auto törmäsi kaiteeseen, meni kolme, neljä kertaa katon kautta ympäri ja päätyi tien keskialueelle. Auton kyydissä oli kaksi ihmistä, mutta he pääsivät itse autosta ulos.

Porvoossa taas auto oli tönäissyt jalankulkijaa, joka ei ilmeisesti kuitenkaan loukkaantunut vakavammin.

– Kelit tekevät taas tehtävänsä ja ihmiset eivät. Onhan se sohjo nyt melkoista, sanoo komisario Björn Näse Itä-Uudenmaan poliisista.