Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Turkki ja Kreikka neuvottelevat itäisen Välimeren tilanteesta ensimmäistä kertaa vuosiin

Ranska sinetöi kaupan Rafale-hävittäjistä Kreikalle. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Turkki ja Kreikka ovat aloittaneet ensi kertaa lähes viiteen vuoteen neuvottelut itäisen Välimeren kaasukiistoista, kertoo turkkilaisdiplomaatti uutistoimisto AFP:lle.

Neuvottelut käydään Turkin apulaisulkoministeri Sedat Önalin ja eläköityneen kreikkalaisdiplomaatin Pavlos Apostolidisin välillä.

Turkin ja Kreikan välit ovat olleet viime vuosina äärimmäisen kireät. Neuvotteluissa ei odoteta läpimurtoa, mutta niiden toivotaan lievittävän kahden Nato-maan jännitteitä.

Itäisellä Välimerellä jännitteet kiristyivät viime vuonna kiisteltyjen kaasuetsintöjen vuoksi. Kreikan mukaan Turkki on etsinyt kaasua Kreikalle kuuluvilta vesialueilta. Myös EU on kritisoinut Turkin toimia.

Kreikkaa näkyvästi tukeneen Ranskan puolustusministeri Florence Parly on tänään Ateenassa allekirjoittamassa sopimuksen 18 Rafale-hävittäjän myymisestä Kreikalle. 2,5 miljardin euron sopimukseen kuuluu 12 käytettyä ja kuusi uutta konetta.

Kreikka on ensimmäinen Euroopan maa, jolle Ranska onnistuu myymään Rafaleja. Dassault 'n valmistama monitoimihävittäjä on myös yksi ehdokas Suomen uudeksi hävittäjäksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut