Koronakaranteenien valvontaa pyritään tehostamaan – jopa poliisin apu mahdollista koronakaranteenien valvomisessa

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sanoi, että alueellisille viranomaisille selvitetään karanteenisäädökset. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Jopa poliisin virka-apu on mahdollista koronakaranteenien valvonnan varmistamiseksi, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

– Alueellisille ja paikallisille viranomaisille on kerrottu, mitä säädöksissä sanotaan ja milloin on esimerkiksi mahdollista pyytää poliisin virka-apua sen varmistamiseksi, että karanteenisäädöksiä todella noudatetaan, Voipio-Pulkki sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa tartuntatautiviranomaisille alueellisesti ja paikallisesti annetaan selkeät yhtenäiset ohjeet, mitä ihmisille kerrotaan.

– Lähdetään hyvästä informoinnista liikkeelle.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo, että tarkasteltavana on, miten ihmiset saataisiin sitoutumaan karanteenikäytäntöihin paremmin.

Hänen mukaansa leviäminen voi lähteä liikkeelle siitä, että ihmiset eivät noudata karanteenia. Hallitus valmistautuu siihen, että toimet ovat jatkossa tarkemmat, jotta tartuntatautiviranomaiset alueilla pitävät huolen siitä, että karanteeniin määrätyt pysyvät siellä, Kiuru painottaa.

– Käytänteissä pitää hakea yhtenäistä linjaa läpi Suomen, Kiuru tähdentää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut