Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi Afarakin valituksen

Afarak vaati Helsingin hallinto-oikeutta kumoamaan Fivan päätöksen ja toissijaisesti alentamaan seuraamusmaksun kokonaismäärää. handout / LEHTIKUVA

STT

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt erikoismetalliyhtiö Afarak Groupin valituksen Finanssivalvonnan (Fiva) määräämästä 1,45 miljoonan euron seuraamusmaksusta.

Fivan mukaan seuraamusmaksu määrättiin siksi, että Afarak on laiminlyönyt EU-asetuksen mukaisien velvollisuuksien noudattamisen sisäpiiritiedon julkistamisesta ja sisäpiiriluettelon laatimisesta.

Fiva kertoo, että seuraamusmaksu koskee myös eräiden muiden markkinoiden väärinkäyttöasetuksessa ja arvopaperimarkkinalaissa säädettyjen velvollisuuksien laiminlyöntiä.

Afarak vaati Helsingin hallinto-oikeutta kumoamaan Fivan päätöksen ja toissijaisesti alentamaan seuraamusmaksun kokonaismäärää.

Hallinto-oikeuden päätös ei ole lainvoimainen. Päätöksestä on oikeus valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos se myöntää valitusluvan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut