Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uusi hoitopolku ennaltaehkäisee lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia

STT

Sexpo-säätiö ja Kriminaalihuollon tukisäätiö ovat tuottaneet uuden hoitopolun ihmisille, joilla on riski syyllistyä lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin. Asia käy ilmi Kriminaalihuollon tukisäätiön tiedotteesta.

Aiemmin maassa ei ole ollut vastaavaa yksiselitteistä hoitosuositusta eikä ennaltaehkäisevän hoidon ja tuen järjestämistä.

Toistaiseksi julkisella puolella tuotettujen tukimuotojen painotus on ollut vankiloiden alaisuudessa tapahtuvassa kuntouttavassa toiminnassa.

Hoitopolun tarkoituksena on muun muassa siirtää painopistettä korjaavasta toiminnasta ennaltaehkäisevään toimintaan.

Hoitopolku on luotu osana SeriE-hanketta. Aikainen puuttuminen ja hoitaminen parantavat SeriE-hankkeen asiantuntija Nita Taivalojan mukaan valmiuksia hoitaa ihmisiä.

– Tehokkainta lastensuojelua ja lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisyä on painopisteen siirtäminen korjaavasta toiminnasta ennaltaehkäisevän tuen tarjoamiseen. Tukea tulisi olla saatavilla jo silloin, kun huoli omasta seksuaalisuudesta herää, ei vasta rikoksen tapahduttua, Taivaloja sanoo tiedotteessa.

Hoitopolku on julkaistu osana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raporttia.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut